Osvetlenie v detskej izbe

Isto nám dáte za pravdu, že vaše dieťatko bude tráviť v svojej detskej izbičke asi najviac času a neskôr sa tam bude aj učiť, takže výber detského osvetlenia jednoznačne netreba nepodceňovať a je dôležité dbať na to, aby bola miestnosť dobre osvetlená. Samozrejme je potrebné voliť iný typ osvetlenia u bábätiek a starších detičiek v predškolskom veku. Ďalším dôležitým predpokladom detského osvetlenia je jeho bezpečnosť, čo asi každý rodič už veľmi dobre vie, kedže naše ratolesti dokážu byť veľmi zvedavé a radi skúmajú predmety okolo seba.

Hlavné osvetlenie miestnosti

Pri výbere hlavného detského osvetlenia nezabudnite brať do úvahy veľkosť izby, počet a rozmiestnenie okien, ale aj farbu stien, nábytku a koberca. Keďže detská izba slúži nielen ako spálňa, ale je aj miestnosťou na hranie a neskôr učebňou, jedno osvetlenie deťom určite stačiť nebude. Základom je centrálne svietidlo. Pokiaľ má detská izba nižší strop, zvoľte radšej stropné svietidlo, v prípade vyššieho stropu je určite vhodnejší luster. Vyberať je možné z neuveriteľne širokej ponuky tvarov, veľkostí, farieb, či materiálu. Vždy však dávajte prednosť osvetleniu s rozptýleným svetlom. V našej ponuke máme nádherný luster vyrobený z pravého peria, ktorý pôsobí ako obláčik, takže úžasne zútulní priestor a bude výnimočným solitérom v každej detskej izbe.

Detské nočné svietidlá

Skvelým pomocníkom pri spánku vašich detí je nočná lampička. Väčšinou sa jedná o svietidlá na baterky alebo priamo do zásuvky, ktoré svietia len tlmeným svetlom. Nočná lampička by rozhodne nemala chýbať pri žiadnej detskej postieľke. Vaše ratolesti budú pri nej pokojne zaspávať alebo si jednoducho aj samé zasvietia v noci, keď sa prebudia. Skvelým tipom na roztomilé detské svietidlo je Môj prvý Miffy od Holandskej značky Mr Maria, malý zajačik, ktorého si zamilujú nielen deti, ale aj dospelí. Vyžaruje príjemné teplé svetlo a je vyrobený z mäkučkého silikónu, takže je bezpečný aj pre tie najmenšie detičky a zároveň hebký a príjemný na dotyk. Veľkou výhodou je aj to, že ho nemusíte pripájať do elektriny, nakoľko sa nabíja pomocou USB kábla. Je ľahko prenosný, takže deti sa s ním môžu kedykoľvek schovať pod perinu, keď sa im bude snívať zlý sen. Tento zajačik bude jednoznačne ich najlepším kamarátom. Navyše je aj vynikajúcim pomocníkom pre mamičky pri nočnom kŕmení, či prebaľovaní dieťatka, keďže jeho svetlo je veľmi príjemné a jeho intenzita sa dá šikovne regulovať vďaka zabudovanému stlmovaču.

Svetelné reťaze

Kde sú svetielka, tam je radosť. Vytvorte vašim deťom v izbe čarovnú atmosféru pomocou jemného osvetlenia svetelnej reťaze. Ozdobte im okná, dekoračný rebrík, či detské teepee alebo postieľku. Keď sa zotmie, svetielka rozžiaria nejedne očká a deti ich budú nadovšetko milovať! Navyše sú tieto reťaze nádhernou dekoráciou a určite vyniknú v každej detskej izbe. V našej ponuke nájdete roztomilé svetelné reťaze od značky A Little Lovely Company, buď v tvare hviezdičiek, duchov alebo farebných nanukov.