Ako pripraviť dieťa do škôlky

Ako pripraviť dieťa do škôlky

Nástup do škôlky je pre dieťatko, ale aj pre jeho rodičov veľmi dôležitý a významný krok. Nastáva čas, kedy sa musia od seba na určitú dobu odlúčiť. Dieťa tak vstupuje do väčšieho sociálneho spoločenstva bez prítomnosti rodičov a rodičia zas nechávajú svoje dieťa v starostlivosti iných dospelých. Dieťatko sa naučí vytvárať si nové vzťahy, väzby a žiť si tak na chvíľku svoj vlastný život. Na čo myslieť a čo nezabudnúť vo výbave škôlkára? Každá škôlka má svoje vlastné zoznamy, no my vám poradíme, na čo určite nesmiete zabudnúť :) 

V prvom rade sú to hygienické potreby, medzi ktoré patrí aj zubná kefkazubná pasta. Odporúčame detské zubné kefky od Jack N Jill, ktorých balenie je biologicky rozložiteľné, obal je z recyklovaného papiera a okienko zo 100% kukuričného škrobu. Je vhodná už od prvých zúbkov. Ergonomická rúčka prispôsobená pre pohodlný detský úchop a vojde sa ľahko aj do malých detských ručičiek. A takisto aj absolútne najbezpečnejšia zubná pasta pre deti s organickými prísadami a navyše s minimalistickým, recyklovateľným balením bez BPA. Je hypoalergénna a deťom nehrozí žiadne riziko pri prehltnutí. 

Ako pripraviť dieťa do škôlky
Ako pripraviť dieťa do škôlky

Niektoré škôlky taktiež vyžadujú, aby rodičia priniesli deťom vlastné posteľné prádlo. V ponuke máme úžasné obliečky od dánskej značky Done By Deer, ktorá sa vyznačuje hravým minimalistickým dizajnom. Obliečky sú v rôznych farbách s obrázkami veselých zvieratiek, ktoré budú strážiť vaše spiace poklady. Obliečky majú praktický bezpečnostný zips ako v obliečke na vankúš, tak v obliečke na prikrývku. Sú balené v malej taštičke, ktorá ladí s obliečkami a je možné ju neskôr využiť na odloženie hračiek, prebaľovacie potreby, topánky alebo iné praktické účely. K výrobku možno samostatne dokúpiť výplň do posteľného prádla

Ďalšou užitočnou vecou do škôlky bude detská fľaška na pitiedesiatové boxy. Roztomilá fľaška sa perfektne vôjde do detského batôžka - pripravená na akékoľvek dobrodružstvo! Nerozlievajúca sa fľaška na pitie ma praktickú uschovateľnú slamku a po skrytí vrchnákom zabráni rozliatiu tekutiny. Rúčka na prenášanie uľahčí malým prstíkom prístup k slamke. Vďaka tejto fľaške je pre Vaše dieťa doplňovanie tekutín zábavnejšie. 

Ako pripraviť dieťa do škôlky
Ako pripraviť dieťa do škôlky

Nakoniec môžete zbaliť svojho malého škôlkara alebo škôlkarku do štýlového detského batôžka. Napríklad batôžtek značky A Little Lovely Company má dve ušká, dva nastaviteľné popruhy a vypolstrovanú zadnú časť, ktorá prilieha k detskému chrbátiku a robí tak nosenie batôžteka príjemným. Zmestí sa do neho desiatia, fľaška na pitie, aj prezuvky. Na drobnosti skvele poslúži vnútorná kapsička. Takisto máme v ponuke aj praktické športové tašky nazývané Gymbags. Takáto taška kombinuje funkčnosť, nadčasový dizajn a udržateľnosť. Váš malý škôlkárik alebo škôlkárka si do nej môžu zabaliť náhradné oblečenie, prezuvky, či hračky. Vďaka nepremokavému povrchu a švom je taška mimoriadne praktická. Navyše vo vnútri nájdete aj menovku pre vaše dieťatko. 

V neposlednom rade sa vášmu škôlkarovi či škôlkarke zíde aj detský dáždnik v prípade nepriaznivého počasia. V ponuke máme nádherné kúsky od značky Vilac s drevenou rukoväťou a pevnou kovovou konštrukciou s roztomilými ilustráciami. Deti tak budú chránené pred kvapkami dažďa a navyše budú vyzerať štýlovo. Tieto dáždniky zaručene rozveselia detičky aj počas pochmúrnych sychravých dní. 

Ako pripraviť dieťa do škôlky