Čarovný svet Hygge

Ak ste sa niekedy zaujímali o interiérový dizajn, prípadne čítali blogy spojené s touto témou, pravdepodobne ste sa už stretli s pojmom Hygge. Je to slovo škandinávskeho pôvodu a predstavuje pohodu a spokojnosť. V našom blogu by sme vám chceli priblížiť kľúčové prvky hygge a ukázať vám možnosti, ako vniesť pocit hygge do detských izbičiek vašich najmenších.

Čo je vlastne hygge?

Keď myslíme na hygge, zvyčajne si predstavíme sviečky, kozub, teplé vlnené oblečenie, pletené deky, či množstvo vankúšov, ale hygge znamená aj pocit pohody a taktiež maličkosti, pri ktorých sa cítime dobre. Môže to byť čítanie knižky, zababušenie sa do teplej deky, šálka čaju, či obľúbenej kávy alebo večera s najbližšími. Hygge znamená šťastie a je o spomalení času a užívaní si jednoduchých vecí v živote.

Ako vniesť hygge do detskej izby?

Naučte vaše svoje deti, aby obmedzili svoje elektronické zariadenia a radšej uprednostnili napríklad obľúbenú knižku tým, že im vytvoríte útulný detský kútik na čítanie. Pokiaľ sú deti malé, môžete si k nim prisadnúť a čítať im rozprávku. Časom, keď vyrastú, budú mať svoju jedinečnú oázu pokoja. Krásne detské osvetlenie je výbornou a bezpečnou alternatívou sviečok a zároveň vytvorí magické svetlo a príjemný pocit aj počas dlhých zimných večerov. Detské teepee, prípadne baldachýn poskytujú dokonalé útočisko a únik z reality do ich čarovného detského sveta. Hygge je totiž o vytváraní útulného prostredia a jedinečnej atmosféry, takže nebojte sa vyplniť miestnosť, predovšetkým detskú postieľku a kútik na čítanie vankúšmi, dekami, či mäkkými hračkami. Dôležitý je aj koberec, ktorý vnesie do interiéru pocit tepla a pohody, a zároveň je perfektným miestom na hranie a leňošenie.

Príjmite hygge!

Hygge je viac než len štýl a dekorácie. Hygge sa nedá kúpiť. Hygge musíte žiť. Znamená pocit a vnímanie. Príjmite hygge nielen tým, čo vnesiete do vášho domova, ale aj tým ako v ňom trávite čas so svojimi najbližšími. Vychutnajte si vzácne momenty s vašou rodinou, na chvíľu zabudnite na televízor a mobily, robte niečo spoločne, upečte so svojimi deťmi koláčik, postavte si pevnosť, zahrajte si spoločenskú hru alebo sa zahĺbte do dobrej knihy. Hygge je jedinečnosť a precítenie šťastia z maličkostí.